ПРИНЦИПИ ПРИ ПРИЕМАНЕ НА ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ


Димитър Николов, Мениджър

Хранителните добавки, предлагани от ФЛП, не заменят съвременната лекарствена терапия (химиотерапия). Те се използват преди всичко за профилактика на заболяванията или като добавка към терапията.
Напитките с Алое ВераAloe Vera Gel, Aloe Berry Nectar, Aloe Bits n’ Peaches и Forever Freedom, могат да се пият по всяко време, а когато се цели изчистване на храносмилателния тракт, се пият на гладно и жадно поне половин час преди хранене.
Добавките на растителна основа се вземат по време на хранене или след хранене, когато храносмилателните процеси и абсорбцията са най-активни. Таблетките, приети на празен стомах, бързо преминават през храносмилателния тракт и всъщност се усвояват само частично или въобще не се усвояват. С храната се приемат и мултиминералните таблетки Nature-Min. Изключение прави само Forever Garcinia Plus, която се пие 30 мин до 1 час преди ядене. Всички продукти на растителна основа се пият с много вода – 1,6 до 2,4 литра на ден, но не повече от 200 мл на прием.
Таблетките трябва да се гълтат цели, дори и да са видимо големи, тъй като счупените или сдъвкани таблетки се абсорбират по-бързо и съответно ще напуснат организма по-бързо. Това не се отнася за таблетките, които се дъвчат или смучат.
Таблетки, които се смучат: Forever Royal Jelly (пчелно млечице), Forever Bee Propolis (пчелен прополис) може и да се дъвче, Forever Bee Pollen (пчелен прашец) по схема за десенсибилизация – започва се с ¼ таблетка на ден и постепенно се увеличава до 3 таблетки дневно.
Таблетки, които се дъвчат: Forever Kids (витамини и минерали за деца и възрастни), Absorbent-C (витамин С), Gin-Chia (женшен и златна чия). Най-добре е това да става на гладно, за да могат триците, носители на активното вещество, да полепнат по власинките на червата. Така се осигурява забавено и пълно усвояване на полезните съставки (8-18 часа) и адекватна концентрация в кръвта през това време. Освен това женшенът проявява най-добре своя тонизиращ и ободряващ ефект, когато е приет на гладно.
Капсулите на Arctic Sea Super Omega-3 (полиненаситените мастни киселини Омега-3 и Омега-9), както и Garlic-Thyme (чесън и мащерка) защитават полезните съставки от корозионното действие на солната киселина в стомаха и са приготвени така, че да се разтворят чак в червата. Ето защо те се приемат заедно с храната, по възможност в началото.
Ако пиете някой от шейковете Forever Lite за клетъчно хранене с желание за отслабване, имайте предвид, че те заместват едно или повече хранения за деня. Forever Lite може да се приема не само за отслабване, но и за натрупване на телесна маса, ако се приготвя с пълномаслено мляко и в по-големи дози.
За да постигнете желания ефект е по-добре да приемате по-големи количества от хранителните добавки. Предозирането не е опасно, защото токсичността им е нулева.
Правилното дозиране и приемане на продуктите е средство и начин те да ни помогнат повече от очакваното в живота ни, изпълнен с вредни навици и бедни на полезни вещества хранителни продукти.


Източник: Инф.бюлетин ФЛП-България, брой 18, юли 2003

Забележка: Описаните в тази статия продукти за вътрешна употреба са хранителни добавки. Те не са заместител на разнообразното хранене и не са предназначени за превенция, диагностициране, успокояване или лекуване на конкретна болест или клас от заболявания. Консултирайте се с личния си лекар, ако страдате от някакво заболяване.