Нашата история


naydenovi

Чували ли сте сентенцията „Животът е съвкупност от случайности, в които няма нищо случайно”? За Форевър Ливинг Продъктс научихме случайно в края на 2001 г. Имахме нужда от алтернатива за здравословните си проблеми и продуктите от алое, които предлага тази компания, привлякоха вниманието ни. Решихме да ползваме някои от тях и подписахме дистрибуторски договор, за да можем да ги купуваме с отстъпка.

Знаете ли, навярно както повечето от вас, и ние искахме да бъдем само клиенти на отстъпка и въобще не ни вълнуваше възможността за бизнес, която Форевър предлага. След няколко месеца употреба, напълно се убедихме в действието и качеството на продуктите. Споделихме личните си впечатления с наши познати и приятели. Повечето от тях ни слушаха с недоверие, а някои дори ни взеха на подбив! За наша радост, имаше и такива, които проявиха интерес. Постепенно осъзнахме, че имаме възможност да дадем шанс и на други да се възползват от тези продукти, купувайки ги с отстъпка, като същевременно получим възнаграждение за това. Проучихме бизнес възможностите, които компанията предлага, започнахме да посещаваме продуктовите и бизнес представяния в офиса на Форевър, четяхме литература за мрежов маркетинг, разговаряхме и обменяхме опит с други дистрибутори, обучавахме се. Занимавахме се с този бизнес само в свободното си време и доходите ни от него бяха просто допълнение към семейния бюджет. Понякога действахме хаотично, в разрез с всякакви правила, дори на моменти се опитвахме „да преоткрием колелото”. Затова и резултатите бяха с променлив успех – определено не такива, каквито ни се искаше.

Във всяка история за успех има трудни за преодоляване предизвикателства. В началото на 2004г. семейството ни претърпя силен трус – в един ден и двамата бяхме застрашени да изгубим работата си, и то изплащайки кредити. Преосмислихме нещата и решихме да рискуваме. Цвети се отдаде изцяло на бизнеса с продуктите на Форевър и го превърна в свое основно занимание. За някои това може би е изглеждало неразумно, но тази стъпка промени живота ни!

Създадохме своя интернет страница, в която публикувахме материали за продуктите на компанията, за историята и свойствата на алое вера, за бизнес възможностите, които Форевър предлага. Постепенно изградихме свой екип от съмишленици, с които работим съвместно. А работата в екип е нещо много важно за този бизнес!

Положихме доста усилия, вложихме време, енергия и труд. Навярно не е било достатъчно и можехме да направим много повече, но не това е най-важното.

Всъщност най-важното е, че НЕ СЕ ОТКАЗАХМЕ!

И знаете ли защо? Защото вярваме в компанията и продуктите! Защото имаме мечти, които искаме да превърнем в действителност! С ФЛП постигнахме независимост, имаме възможност да определяме своя стил на работа, сами решаваме кога, къде и колко да работим. Осъществихме някои от мечтите си да пътуваме – посетихме Атина, Будапеща, Виена, Охрид. Квалифицирахме се за Европейското рали, благодарение на което посетихме Малага, Испания.

Не мислете, че всичко става лесно или че е въпрос на късмет. Пътят, който извървяхме за тези години беше покрит както с удовлетворение и радост от постигнатото, така и с много трудности и разочарования. Но си струваше – постигнахме ниво Мениджър, а бизнесът и работата едва сега започват!

naydenovi

През годините във Форевър се запознахме с много нови хора, с някои от тях станахме добри приятели. Израснахме и променихме начина си на мислене. Отдавна не се опитваме „да преоткрием колелото”. Просто правим три основни неща – ползваме продуктите, споделяме своите впечатления и знанията си за тях и предлагаме възможност за включване в голямото семейство на Форевър.

Навярно ви се иска да научите какви са тайните, от които се възползваме в изграждането на своя бизнес? Тайни просто няма! Ръководим се от няколко основни принципа, изложени в един чудесен филм, посветен на 25-ата годишнина на Форевър:

„Бъдете по-загрижени, отколкото другите мислят, че трябва!
Рискувайте повече, отколкото другите мислят, че е разумно!
Мечтайте повече, отколкото другите мислят, че е практично!
Очаквайте повече, отколкото другите мислят, че е възможно!“

Благодарни сме на всички, които ни се довериха и ни последваха и на тези, които ни подкрепиха, благодарни сме на случайността, която ни срещна с Форевър!

А на тези от вас, които са намерили в себе си кураж и сили да преследват мечтите си, искаме да пожелаем – НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ!